Picior de miel cu vin
PrinteazaPicior de miel cu vin din: vin, otet, ulei, mustar, ierburi, usturoi, picior de miel.
- 175 ml vin roşu sec
- 50 ml oţet din vin roşu
- 125 ml ulei de măsline extravirgin
- 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari
- 25 g ierburi (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel)
- 6 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 2 căţei mari de usturoi
- 1 picior de miel (2-2,5 kg), dezosat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Primele şapte ingrediente se mârunţesc într-un blender, cam 3 minute, până devin o pastă.
Se îndepărtează surplusul de grăsime, pentru a o împiedica să ia foc pe grătar. Carnea se aşază într-un vas de sticlă. Marinata se toarnă peste carne, întorcând bucata, pentru a fi acoperită pe toate părţile.
Se acoperă şi se lasă la rece cel puţin 8 ore. Carnea se întoarce o dată sau de două ori, pentru a se pătrunde bine. Se aduce la temperatura camerei cu 2 ore înainte de a fi gătită.
Carnea se scoate din marinadă, se sărează şi se piperează bine pe toate părţile.
Se frige la grătar, cam 20 de minulte, întorcând-o din când în când, până este rumenă si crocantă. Se acoperă cu folie şi se lasă 5-10 minute, înainte de a fi servită.
Pofta buna!