Picior de miel dezosat
PrinteazaPicior de miel dezosat din: vin, otet, ulei, mustar, rozmarin, usturoi, picior de miel.
- 175 ml vin roşu sec
- 50 ml oţet din vin roşu
- 125 ml ulei de măsline extravirgin
- 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari
- 25 g ierburi la alegere (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel)
- 6 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 2 căţei mari de usturoi
- 1 picior de miel (2-2,5 kg), dezosat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Primele şapte ingrediente se jnărunţesc într-un blender, cam 3 minute, până devin o pastă.
Se îndepărtează surplusul de grăsime, pentru a o împiedica să ia foc pe grătar. Carnea se aşază într-un vas de sticlă Marinata se toarnă peste carne, întorcând bucata, pentru a fi acoperită pe toate părţile.
Se acoperă şi se lasă la rece cel puţini 8 ore. Carnea se întparce o dată sau de douiă ori, pentru a se pătrunde bine. Se aduce la temiperatura camerei cu 2 ore înainte de a fi gătită.
Carnea se scoate din marinată, se sărează şi se piperează bine, fpe toate părţile.
Se frige la grătar, cam 20 de minute, întorcând-o din când în când, până este rumemă şi crocantă în exterior, după care se aşază pe un platou, se acoperă cu folie şi se lasă 5-10 miniute, înainte de a fi servită.
Pofta buna!