Picior de porc marinat în bere

Printeaza

Picior de porc marinat în bere din: picioare de porc, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de piper, ceapa, usturoi, bere neagra, mirodenii, usturoi.

Ingrediente:Picior_de_porc_marinat_în_bere

  • 2 picioare de porc taiate sferturi
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3 boabe de ienupar
  • 6 boabe de piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 ceapa decojita
  • 4 catei de usturoi decojiti

marinata:

  • 500 ml bere neagra
  • 1 lingurita miere fluida
  • 1/2 plic mirodenii pentru vanat
  • 3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se fierbe în apă cu sare, mirodenii şi legume. Se lasă apoi să fiarbă 130 min. la foc moaie, timp de cca 130 min., până ce se înmoaie. Se scot apoi oasele şi se crestează pielea în pătrate, pentru a se obţine o crustă mai bună. Se taie carnea în porţii mai mici.

Se prepară marinata: se încălzeşte berea şi se adaugă mierea, mirodenii şi sare; se dă în clocot şi se ia imediat de pe foc; se lasă să se răcească, apoi se adaugă căţei de usturoi pisaţi. Se aşază carnea într-o cratiţă mare, se acoperă cu marinata şi se pune deasupra un capac.

Se păstrează astfel la frigider timp de o zi; se întoarce din când în când carnea.

Se scot bucăţile de carne din marinată şi se aşază pe o tigaie-grill cu partea cu pielea în jos şi se frige pe grătar timp de cca 15-20 min., timp în care se întoarce de câteva ori cu furculiţa specială.

Picior de porc marinat în bere

Picior_de_porc_marinat_în_bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.