Picior de porc marinat in bere si miere
PrinteazaPicior de porc marinat in bere si miere din: picioare de porc, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de ienupăr, boabe de piper, cimbru, ceapă, usturoi, bere neagră, miere fluidă, mirodenii pentru vânat.
Ingrediente:
- 2 picioare de porc tăiate sferturi
- sare
- 2 foi de dafin
- 5 boabe de ienibahar
- 3 boabe de ienupăr
- 6 boabe de piper
- 1 linguriţă cimbru
- 1 ceapă decojită
- 4 căţei de usturoi decojiţi
Ingrediente pentru narinată:
- 500 ml bere neagră 10°
- 1 lingură miere fluidă
- 1/2 plic mirodenii pentru vânat
- sare
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
spală carnea şi se fierbe în apă cu sare, mirodenii şi legume. lasă apoi să fiarbă 130 min. la foc moaie, timp de cca 130 min., până ce se înmoaie. Se scot apoi oasele şi se crestează pielea în pătrate, pentru a se obţine o crustă mai bună.
taie carnea în porţii mai mici.
prepară marinata: se încălzeşte berea şi se adaugă mierea, mirodenii şi sare; se dă în clocot şi se ia imediat de pe foc; se lasă să se răcească, apoi se adaugă căţei de usturoi pisaţi.
aşază carnea într-o cratiţă mare, se acoperă cu marinata şi se pune deasupra un capac. păstrează astfel la frigider timp de o zi; se întoarce din când în când carnea.
scot bucăţile de carne din marinată şi se aşază pe o tigaie-grill cu partea cu pielea în jos şi se frige pe grătar timp de cca 15-20 min., timp în care se întoarce de câteva ori cu furculiţa specială.
Picior de porc marinat in bere si miere
Pofta buna!