Picioruse de porc cu smantana picanta

Printeaza

Picioruse de porc cu smantana picanta

Ingrediente:Picioruse de porc cu smantana picanta

  • 2 picioruşe de porc
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1/2 lămâie (zeamă)
  • 100 g smântână (sau 200 g iaurt bătut)
  • sare
  • piper
  • 2 frunze dafin
  • verdeaţă tocată

Mod de preparare:

Picioruşele curăţate şi spălate se teie în două pe lung şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare, piper şi dafin.

Se scot într-un castron când sunt bine fierte şi se acoperă cu următorul sos: zeamă de lămâie amestecată cu mujdei de usturoi, smântână şi puţină zeamă în care au fiert picioruşele (restul se strecoară şi se foloseşte la o ciorbiţă de zarzavat).

Se presară verdeaţă tocată şi se serveşte imediat. Se poate reîncălzi pe foc foarte mic.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat pana acum preparate cu picioare de porc (decat la piftie). Mi-ar fi placut sa vad si o poza la reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.