Picioruse de porc cu smantana picanta
PrinteazaPicioruse de porc cu smantana picanta
- 2 picioruşe de porc
- 1 căpăţână de usturoi
- 1/2 lămâie (zeamă)
- 100 g smântână (sau 200 g iaurt bătut)
- sare
- piper
- 2 frunze dafin
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Picioruşele curăţate şi spălate se teie în două pe lung şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare, piper şi dafin.
Se scot într-un castron când sunt bine fierte şi se acoperă cu următorul sos: zeamă de lămâie amestecată cu mujdei de usturoi, smântână şi puţină zeamă în care au fiert picioruşele (restul se strecoară şi se foloseşte la o ciorbiţă de zarzavat).
Se presară verdeaţă tocată şi se serveşte imediat. Se poate reîncălzi pe foc foarte mic.
Pofta buna!
N-am mai incercat pana acum preparate cu picioare de porc (decat la piftie). Mi-ar fi placut sa vad si o poza la reteta asta.