Salsa de mango din: rosie, mango, ceapa, castravete, sare, ardei, suc de chitra, coriandru. Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de roşie, tăiată o ceaşcă de mango proaspăt, curăţat de sâmburi şi mărunţit un sfert de ceaşcă de ceapă albă sau roşie, mărunţită un sfert de ceaşcă de castravete, mărunţit un sfert de linguriţă de sare […]
Pico de Gallo – sos mexican
PrinteazaPico de Gallo
Pico de gailo este un sos care în Mexic nu poate lipsi de la nici o masă. El reprezintă sursa de inspiraţie pentru salsa la borcan care, printre americani, a întrecut în popularitate ketchupul.
El constă într-un amestec simplu de roşii tăiate în cuburi, ceapă, ardei iuţi şi frunze proaspete de coriandru.
Ingredientele de bază se stropesc cu puţin suc de Urne, apoi se adaugă un vârf de cufit de sare. Combinaţia este perfectă pentru carne sau peşte la grătar, pentru rulouri tacos sau oricare mâncare pe bază de tortilla.
Pico de gailo se combină într-un mod deosebit de delicios cu gustul distinct al unor tortilla din porumb, adăugând o notă proaspătă aromei de porumb copt. Sosul poate fi procurat şi din comerţ.
Dată fiind, însă, importanţa prospeţimii pentru gustul şi textura sa, o porţie preparată în casă va fi întotdeauna o alegere mai bună.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salsa de mango
Salsa de rosii cu porumb
Salsa de rosii cu porumb din: rosii, porumb, sare, ardei, ghimbir, suc de chitra, usturoi, coriandru, ulei. Ingrediente: trei ceşti de roşii cherry, tăiate în jumătate o jumătate de ceaşcă de porumb pe ştiulete o jumătate de linguriţă de sare o lingură de ardei, mărunţit o lingură de ghimbir proaspăt, râşnit o lingură de suc de […]
Salsa verde cu patrunjel
Salsa verde cu patrunjel din: oua, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 ouă 1 căpăţână mare de usturoi 1 ceapă 2 legături de pătrunjel 250 ml ulei de măsline sare cea 150 ml supă de legume sau carne Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute, apoi se trec sub jet de apă rece […]
Salsa de ardei iute
Salsa de ardei iute din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]
Pofta buna!