Pico de Gallo – sos mexican

Printeaza

Pico de Gallo

Pico de GalloPico de gailo este un sos care în Mexic nu poate lipsi de la nici o masă. El reprezintă sursa de inspiraţie pentru salsa la borcan care, printre americani, a întrecut în popularitate ketchupul.

El constă într-un amestec simplu de roşii tăiate în cuburi, ceapă, ardei iuţi şi frunze proaspete de coriandru.

Ingredientele de bază se stropesc cu puţin suc de Urne, apoi se adaugă un vârf de cufit de sare. Combinaţia este perfectă pentru carne sau peşte la grătar, pentru rulouri tacos sau oricare mâncare pe bază de tortilla.

 

Pico de gailo se combină într-un mod deosebit de delicios cu gustul distinct al unor tortilla din porumb, adăugând o notă proaspătă aromei de porumb copt. Sosul poate fi procurat şi din comerţ.

Dată fiind, însă, importanţa prospeţimii pentru gustul şi textura sa, o porţie preparată în casă va fi întotdeauna o alegere mai bună.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salsa de mango

Salsa de mango

Salsa de mango din: rosie, mango, ceapa, castravete, sare, ardei, suc de chitra, coriandru. Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de roşie, tăiată o ceaşcă de mango proaspăt, curăţat de sâmburi şi mărunţit un sfert de ceaşcă de ceapă albă sau roşie, mărunţită un sfert de ceaşcă de castravete, mărunţit un sfert de linguriţă de sare […]

 

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb din: rosii, porumb, sare, ardei, ghimbir, suc de chitra, usturoi, coriandru, ulei. Ingrediente: trei ceşti de roşii cherry, tăiate în jumătate o jumătate de ceaşcă de porumb pe ştiulete o jumătate de linguriţă de sare o lingură de ardei, mărunţit o lingură de ghimbir proaspăt, râşnit o lingură de suc de […]

 

Salsa verde

Salsa verde cu patrunjel

Salsa verde cu patrunjel din: oua, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 ouă 1 căpăţână mare de usturoi 1 ceapă 2 legături de pătrunjel 250 ml ulei de măsline sare cea 150 ml supă de legume sau carne   Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute, apoi se trec sub jet de apă rece […]

 

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

Salsa de ardei iute

Salsa de ardei iute din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.