Pie cu dovleac
PrinteazaSe încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca 50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1 ou, un praf de sare, 1 lingură de zahăr.
Aluatul se dă la frigider cca 60 min. Se amestecă piureul de dovleac rece cu 150 g zahăr, 3 linguri de amidon, 2 linguri de smântână, 1 vârf de cuţit de praf de chili, scorţişoară, nucşoară, 3 linguri de suc de lămâie, 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă, 3 ouă şi 4 linguri de smântână.
Se întinde o foaie subţire din 2/3 din cantitatea de aluat (0 cca 30 cm) şi se aşază într-o formă de tort (0 26 cm); se ridică o margine înaltă. Se aşază deasupra compoziţia de dovleac; se coace 45 min. Din restul de aluat se întinde o foaie din care se decupează forme decorative care se coc 10 min. pe o tavă; apoi se aşază pe plăcintă.
Pie cu dovleac
Pofta buna!