Piept de bibilica cu manatarci
PrinteazaPiept de bibilica cu manatarci din: piept de bibilica, ulei de masline, manatarci, vin alb, slanina, patrunjel, trufe, sare, piper.
- 4 felii piept de bibilică
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 300 g de mânătarci
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 50g de slănină
- 1 linguriţă de pătrunjel tocat
- 40 g de trufe negre
- sare si piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de bibilică şi bateţi-l cu un ciocan de şniţele.
Săraţi carnea, presăraţi-o cu piper şi lăsaţi-o să se odihnească, într-o caserolă încingeţi o lingură de ulei, adăugaţi ciupercile curăţate şi tăiate în bucăţi.
Lăsaţi să se gătească la foc lent pâna când devin moi, înţepându-le din când în când cu o furculiţă (circa 5 minute).
Stropiţi amestecul cu jumătate de pahar de vin alb şi lăsaţi lichidul format să se evapore.
Continuaţi gătirea timp de 5 minute. Intre timp, aranjaţi o felie de slănină pe fiecare felie de piept de biblilcă şi puneţi ulterior o lingură de ciuperci, terminând prin a adăuga pătrunjel tocat, înfăşuraţi fiecare felie cu ajutorul unei scobitori.
Puneţi într-o tigaie aceste 4 rulade şi completaţi cu preparatul din ciuperci pregătit în prealabil.
Continuaţi să ţineţi pe foc cel puţin 7-8 minute. Aranjaţi ruladele pe platoul de servire şi ornamentaţi cu o felie de slănină si trufele tăiate solzi.
Piept de bibilica cu manatarci
Pofta buna!