Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu
PrinteazaO reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, morcovi si salata mixta.
- 2 piepţi de raţă
- 20 g faină albă
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri boabe de piper roşu
- 4-5 frunze de salvie
- 100 ml supă concentrată de legume
- 200 ml Marsala
- 2 crenguţe de rozmarin
- sare şi piper
pentru decor:
- 100 g roşii cherry
- morcovi
- salată mixtă
Mod de preparare:
Spală şi usucă bine piepţii de raţă cu ajutorul unui prosop de bucătărie, după care tăvăleşte-i bine prin faină. Căleşte 1 căţel de usturoi curăţat într-o tigaie cu ulei încins. Când acesta s-a rumenit, pune piepţii de raţă în tigaie, adaugă rozmarinul, frunzele de salvie şi prăjeşte-i pe ambele părţi timp de cel mult 4 minute.
Pune sare şi piper, după gust, adaugă Marsala şi lasă să fiarbă până când se evaporă vinul; adaugă boabe de piper roşu şi toarnă supa concentrată de legume. Pune sare dacă mai este nevoie şi fierbe carnea încă 5 minute, la foc mediu.
Când carnea este făcută, scoate-o din tigaie, aşaz-o pe un fund de lemn şi taie-o pe diagonală în felii cu grosimea de 0,5 cm.
Aranjează feliile pe farfurii, toarnă deasupra sosul din tigaie şi serveşte cu o salată mixtă, îmbogăţită, după gust, cu morcovi tăiaţi julien şi cu roşii cherry. Se serveşte fierbinte.
Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu
Poftă bună!