Piept de curcan in aluat de branza
PrinteazaPiept de curcan in aluat de branza din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca macinata, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie.
- 2 bucati piept de curca (600 g)
- 2 linguri ulei
- 1 praz
- 8 felii de bacon
- 1 ou
- sare
- piper
pentru aluat:
- 75 g nuca macinata
- 250 g branza de vaci
- 250 g faina
- 8 linuri lapte
- 100 ml ulei
- 1 praf de sare
pentru garnitura:
- 15- g ciuperci champigon
- 150 g broccoli
- 100 g praz
- 1 lingura unt
- piper
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Condimentezi cu sare si piper bucatile de piept si le rumenesti usor, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, dupa care le lasi sa se raceasca.
Cureti prazul, il desfaci in frunze lungi si le oparesti in apa fiarta cu sare. Le scurgi si le clatesti sub jet de apa rece.
Pentru aluat, amesteci nuca macinata cu branza de vaci, laptele, faina, uleiul, un praf de sare si framanti.
Il împărţi în jumâtate şi întinzi două foi. Acoperi bucăţile de carne cu felii de bacon şi cu frunze de praz şi le îmbraci în aluat, prinzând la capete.
Le ungi cu ou bătut şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 30-40 de minute.
Desfaci broccoli bucheţele şi îl fierbi în apă cu sare cinci minute. Tai prazul şi ciupercile bucăţi mai mari şi le pui la călit în unt.
Le laşi până se înmoaie, după care adaugi broccoli, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai laşi 2-3 minute.
Opreşti focul şi pui zeama de lămâie. Le serveşti alături de rulada de curcan tăiată felii.
Piept de curcan in aluat de branza
Pofta buna!
Like