Piept de curcan la grătar cu legume din: piept de curcan, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi aromatice, legume pentru gratar. Ingrediente: 4 bucăți de piept de curcan (aproximativ 150 g fiecare) Sare și piper după gust Suc de lămâie (opțional) 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de […]
Piept de curcan cu ardei copti
PrinteazaPiept de curcan cu ardei copti din:piept de curcan, lamaie, ulei, unt, sare, piper, zahar, boia, cimbru, ardei, salata, otet.
- 800 g piept de curcan
- o lămâie
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- 50 g unt
- sare grunjoasă
- piper măcinat
- o lingură zahăr
- o linguriţă boia iute
- cimbru uscat
- 2-3 linguriţe coniac
- un kg ardei gras
- salată verde
- oţet balsamic
Mod de preparare:
Se condimentează pieptul de curcan cu sare, piper, ulei, unt moale, zahăr tos, cimbru, coniac şi boia iute şi se acoperă cu folie.
Se bagă la rece 2-3 ore.
Separat, se încinge grătarul şi se coc ardeii. Se lasă o oră să se răcorească şi apoi se curăţă coaja subţire.
Se trec printr-un jet de apă şi se condimentează cu sare, zahăr, ulei şi oţet balsamic.
Se pune şi carnea pe grătar. După ce s-a rumenit, se serveşte cu salată de ardei şi cu salată verde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de curcan la grătar cu legume
Pofta buna!