Piept de curcan cu capere
PrinteazaO reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 400 g piept de curcan
- 2 linguri cu capere
- 400 ml supa de pui
- 75 g faina
- 50 g unt
- 1 lamaie
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de curcan în felii potrivit de groase şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie din belşug. Lasă-le la rece 15 minute. Amestecă făina cu un praf de sare şi piper. Trece fileurile prin aceste amestec, scutură-le de excesul de făină şi rumeneşte-le în untul topit.
Stinge cu supa de pui, iar după ce a dat în primul clocot, adaugă pătrunjelul tocat şi restul de zeamă de lămâie.
Lasă pe foc până se leagă sosul, aproximativ zece minute. Spre final, adaugă caperele. Dacă sosul este prea gros, adaugă puţină apă sau supă. Serveşte alături de salată de roşii şi frunze de rucola şi busuioc.
Piept de curcan cu capere
Pofta buna!