Piept de curcan cu citrice
PrinteazaO reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie, portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.
- pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg)
- 1 lamaie feliata
- 1 portocala feliata
- 10 frunze proaspete de salvie
- 3 cani de supa de pui saraca in sodiu
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 220°C. Poziţionează grătarul pe mijloc. Spală carnea şi şterge-o bine cu şerveţele din hârtie. Trage uşor de piele începând cu capătul mai rotund al pieptului. Introdu pe fiecare parte între piele şi carne câte 5 frunze de salvie, 2 felii de lămâie şi 2 de portocală.
Asaza carnea pe un grătar uns cu ulei, poziţionat pe o tavă de copt mare. Pune în tavă feliile de citrice rămase. Toarnă 1 cană de supă de pui. Stropeşte pieptul cu ulei de măsline şi condimentează-l cu sare şi piper negru măcinat.
Coace-l 30 de minute. Redu temperatura la 190°C şi lasă carnea încă 45 de minute. Pune-o pe un tocător şi acoper-o cu folie de aluminiu. Toarna zeama lăsată de carne într-un vas şi las-o să stea câteva minute. Apoi îndepărtează grăsimea ridicată la suprafaţă cu o lingură. Pune puţină supă de pui, cât să ai 2 1/2 căni de mixtură. Adaugă treptat făina, amestecând încontinuu, şi fierbe ingredientele 2 minute.
Completează cu mixtura din supă de pui, amestecând până se omogenizează. Fierbe la foc mic suficient cât cantitatea să scadă la 2 căni – circa 15 minute. îndepărtează recipientul de pe aragaz şi pune untul tăiat în bucăţi mici. După ce se topeşte, condimentează cu sare şi piper negru măcinat. Taie curcanul şi serveşte-l cu zeama de la punctul anterior.
Piept de curcan cu citrice
Pofta buna!