Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate. Murăturile reprezintă legume sau fructe care sunt conservate prin procesul de fermentare sau marinare într-o soluție de apă, sare și uneori oțet. Acest proces nu doar prelungește durata de viață a alimentelor, dar creează și un gust caracteristic și o textură diferită față de legumele proaspete. Iată câteva aspecte […]
Piept de curcan cu coacaze
PrinteazaPiept de curcan cu coacaze din: piept de curcan, coacaze, faina, miere, suc de coacaze, unt, cimbru, sare, piper, cascaval, oua, faina, ulei.
Ingrediente:
- 4 felii piept de curcan
- 4 ciorchini coacăze
- 2 linguri făină
- o lingură miere
- 2-3 linguri suc de coacăze
- 100 g unt
- puţin cimbru
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 250 g caşcaval ras
- 2 ouă
- 100 g făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru decor:
- coacăze proaspete
Mod de preparare:
Boabele de coacăze se scot de pe ciorchine. Feliile de carne se presară cu sare, se aşază boabele de coacăze, se rulează şi se leagă.
trec toate feliile de carne prin făină şi se pun la rumenit în unt topit. Se întorc pe toate părţile.
Mierea se amestecă cu 2-3 linguri suc proaspăt de coacăze, se toarnă în vas lângă rulade, se adaugă cimbru şi se lasă 15 minute pe foc, cu capac.
Pentru buletele de caşcaval, se amestecă bine toate ingredientele, apoi se prăjesc în ulei.
servesc ca garnitură alături de rulada de curcan cu sos alături şi decor de coacăze proaspete.
Pofta buna!
Hribi cu smântână și usturoi din: hribi, ulei de masline, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Hribii cu smântână și usturoi sunt o rețetă tradițională, populară în bucătăria românească și nu numai. Aroma inconfundabilă a hribilor se combină perfect cu gustul delicat al smântânii și cu aroma intensă a usturoiului. Această rețetă este ușor de preparat […]