Piept de curcan cu conopida verde
PrinteazaO reteta delicioasa de pipet de curcan cu conopida verde din: file de piept de curcan, curcan, sare, piper, prune uscate, ulei, portocale, boabe de piper verde, ceapa, zahar, supa de pasare, marmelada de portocale, conopida verde, nuci si unt.
- 800 g file de piept de curcan fasonat pentru umplut
- sare
- piper
- 150 g g prune uscate
- 3 linguri ulei
- 3 portocale
- 1 lingura boabe de piper verde de la borcan
- 4 cepe frantuzesti
- 60 g zahar
- 200 ml supa de pasare
- 80 g marlmelada de portocale
- 1 capatana conopida verde
- 100 g nuci
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 90 C. Se sareaza si se pipereaza carnea; se cresteaza pe lung si se umple cu prune uscate; se leaga apoi cu ata, se sareaza si se pipereaza bine.
Se prajeste la foc iute, in 2 linguri de ulei ulei incins. Se aseaza apoi intr-o forma plata de sufleu circa 3 ore.
Pentru sos, se spala portocalele cu apa fierbinte si se rade coaja de la una dintre ele. Apoi se decojesc toate toate si se desprind feliile.
Se stoarce bine sucul. Se scot boabele de piper verde din saramura si acesta se pune deoparte.
Se curata ceapa, se toaca si se caleste intr-o lingura de ulei; se glaseaza in zahar. Se stinge cu suc de protocale si 1 lingura din saramura de la piper.
Se toarna supa si se da in clocot. Se lasa sa fiarba sosul pana ce volumul se reduce la jumatare; apoi se adauga marmelada, felii de portocala si boabe de piper verde.
Piept de curcan cu conopida verde
Pofta buna!