Piept de curcan in foitaj
PrinteazaPiept de curcan in foitaj din: piept de curcan, aluat frantuzesc, unt, ule, sare, piper, otet balsamic, rozmarin, usturoi, zahar, vin, oua, hartie de copt.
- un kg piept de curcan
- 500 g aluat franţuzesc
- 100 g unt
- 2-3 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
- sare
- piper
- 2 linguriţe oţet balsamic
- rozmarin verde
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 2-3 căţei usturoi măcinat
- 2 linguriţe zahăr
- vin alb demisec
- 2 ouă pentru uns aluatul
- hârtie pentru copt
Mod de preparare:
Se trece bucata de piept printr-un jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi apoi se crestează uşor cu vârful unui cuţit.
Separat, se pun într-un bol untul topit, sarea, piperul, rozmarinul, zahărul, usturoiul, uleiul, oţetul Balsamic si vinul. Se bat bine cu un tel şi se tornă peste pieptul de curcan.
Se lasă la macerat 24 de ore şi, după ce a stat la rece şi a luat aroma condimentelor, se rumeneşte în ulei.
Se pregăteşte aluatul, se întinde şi se împarte în două. Se pune hârtie pentru copt pe o tavă dreptunghiulară, apoi prima parte de aluat se aranjează sub forma unui pat.
Se pune bucata de curcan şi se îmbracă în restul de aluat. Se unge cu ou bătut pe toată suprafaţa şi se bagă în cuptor să se rumenească.
Se serveşte ornat cu legume şi cu verdeaţă.
Piept de curcan in foitaj
Pofta buna!