Piept de curcan glazurat
PrinteazaPiept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere.
- 1 kg piept de curcan
- 4 morcovi medii
- 4 cepe medii
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- circa 250 ml supa
- 3 linguri miere lichida
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi pieptul de curcan şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie.
Tăiaţi morcovii şi ceapa bucăţi şi tocaţi usturoiul. Condimentaţi carnea cu sare şi piper şi prăjiţi-o pe ambele părţi în ulei.
Adăugaţi legumele şi căliţi-le cca 10 minute.
Turnaţi puţină supă şi lăsaţi totul la cuptor cca 50 de minute. Din când în când, stropiţi carnea cu sosul format în tavă.
Dacă este nevoie, mai adăugaţi supă. Cu 10 minute înainte, ungeţi carnea cu ţmiere.
Scoateţi-o, înveliţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o câteva minute.Tăiaţi-o felii rotunde şi serviţi-o cu legumele.
Piept de curcan glazurat
Pofta buna!