Piept de curcan la gratar

Printeaza

Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom, piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, cartofi si lamaie.

Ingrediente:Piept de curcan la gratar

  • 500 g piept de curcan
  • sare
  • 50 g unt
  • cimbru uscat
  • 4-5 linguri rom natural
  • piper negru si rosu macinat

pentru garnitura:

  • 500 g fasole fideluta
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 lingurite otet balsamic
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • 5-6 cartofi copti
  • o lamaie

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan felii, apoi se crestează cu un cuţit şi se ung cu untul topit. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Feliile de curcan se stropesc cu puţin rom natural şi apoi se înfăşoară în folie de plastic. Se lasă câteva minute la frigider.

Intre timp, se curăţă fasolea, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei.

După ce au fiert, se pun în sită şi se lasă să se răcorească.

Separat, se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe. Fasolea se pune într-un bol şi se prepară cu usturoi, sare, piper roşu, oţet şi ulei.

Se încinge grătarul, apoi se pun feliile de curcan şi se lasă 7-8 minute pe fiecare parte.

Se servesc cu salata de fasole şi cartofi copţi. Se orneză cu felii de lămâie.

Piept de curcan la gratar

Piept de curcan la gratar

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piept de curcan la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.