Piept de curcan cu gutui

Printeaza

Piept de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_gutui

  • 800 g piept de curcan
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 gutui mari
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în felii şi împănaţi pieptul de curcan cu ele. Puneţi uleiul într-un vas termo- rezistent. Aşezati carnea împănată în vas şi ungeţi-o deasupra cu unt.

Condimentaţi cu sare şi piper. Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. După primele 10 minute adăugaţi în vas 2 linguri apă.

Din când în când, stropiţi carnea cu zeama pe care o lasă în vas. între timp, curăţaţi gutuile de cotoare şi de partea lemnoasă, tăiaţi-le în sferturi sau în felii.

Nu le curăţaţi de coajă, pentru că aceasta este foarte aromată şi dă un gust plăcut mâncării. Căliţi gutuile, presărate cu zahăr, în puţin unt.

Când s-au înmuiat de jumă­tate, adăugati-le în vasul cu carnea, presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi-le la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.

Piept de curcan cu gutui

Piept_de_curcan_cu_gutui

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/piept-curcan-gutui html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.