Piept de curcan cu gutui
PrinteazaPiept de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper.
- 800 g piept de curcan
- 4 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 2 gutui mari
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lamaie
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în felii şi împănaţi pieptul de curcan cu ele. Puneţi uleiul într-un vas termo- rezistent. Aşezati carnea împănată în vas şi ungeţi-o deasupra cu unt.
Condimentaţi cu sare şi piper. Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. După primele 10 minute adăugaţi în vas 2 linguri apă.
Din când în când, stropiţi carnea cu zeama pe care o lasă în vas. între timp, curăţaţi gutuile de cotoare şi de partea lemnoasă, tăiaţi-le în sferturi sau în felii.
Nu le curăţaţi de coajă, pentru că aceasta este foarte aromată şi dă un gust plăcut mâncării. Căliţi gutuile, presărate cu zahăr, în puţin unt.
Când s-au înmuiat de jumătate, adăugati-le în vasul cu carnea, presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi-le la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.
Piept de curcan cu gutui
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/piept-curcan-gutui html