Piept de curcan impletit cu carnati
PrinteazaPiept de curcan impletit cu carnati din: piept de curcan, carnati, cabanos, ciuperci champignon, condimt, piper, chili, ulei, vin alb.
- 1/2 piept de curan dezosat
- 500 g carnati proaspeti
- 500 g cabanos
- 300 g ciuperci champignon
- condiment din legume uscate
- piper
- chili
- 100 ml ulei
- 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Speli pieptul de curcan si il tai in fasii lungi. Alegi carnati aproape egali cu lungimea fasiilor. Asezi un carnati intre doua fasii pipet de curcan.
Le prinzi la capete cu o scobitoare, după care împleteşti în trei şi prinzi cu scobitoare şi cel de-al doilea capăt. Procedezi astfel cu toţi cârnaţii proaspeţi.
In jurul cabanoşilor, roteşti o fâşie de piept de curcan. Dacă ţi-au rămas fâşii scurte de carne, le prinzi între ele cu scobitori, ca să îmbrace tot cabanosul.
Asezi impletituri intr-o tava si le presari cu piper, chili si condimente uscate, dupa gust. Intepi din loc in loc carnatii si cabanosii, cu o scobitoare, dupa care asezi deasupra ciupercile intregi sau taiate in jumatati.
Stropeşti cu uleiul şi torni apă până la jumătatea tăvii. Introduci tava în cuptor, la foc mediu. Când carnea şi ciupercile s-au rumenit, întorci împletiturile, le condimentezi, torni vinul şi continui coacerea până când car¬nea se rumeneşte.
Scoţi scobitorile şi serveşti împletiturile cu ciupercile şi garnitura dorită.
Piept de curcan impletit cu carnati
Pofta buna!