Piept de curcan cu legume

Printeaza

Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g piept de curcan
  • 4 cerveti
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi portocalii
  • 2 dovlecei
  • 4 cepe verzi
  • 2 linguri unt
  • 1 legatura tarhon verde
  • 200 ml iaurt rece
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 g pasta de ardei sau de rosii
  • 2 lamai
  • 4 catei de usturoi (optional)
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, condimentaţi-o şi ungeţi-o cu ulei în care aţi amestecat suc proaspăt stors de lămâie.

Tăiaţi ardeii în fâşii, dovleceii în rondele şi ceapa verde în segmente mai lungi.

Stropiţi-le pe toate cu amestecul de ulei şi lămâie şi puneţi-le pe grătarul încins.

Puneţi şi creveţii şi câteva felii de franzelă. Până când aceste ingrediente se prăjesc pe toate părţile, pregătiţi sosurile.

In iaurt adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, puţină sare şi, eventual, puţin ustu­roi pisat.

Sosul de ardei sau de tomate îl puteţi prepara dintr- un ardei sau o roşie, coapte mai întâi pe grătar, curăţate de pieliţe şi apoi mărunţite.

Untul trebuie amestecat bine cu tarhonul măruntit. Cu acest unt se ung feliile de pâine prăjită şi se pune câte puţin şi pe came, după ce este gata.

 

Piept de curcan cu legume

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.