Piept de curcan cu mirodenii
PrinteazaPiept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru.
- 75 g unt, la temperatura camerei
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 1 lingura cimbru proaspat, tocat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- coaja de la 1 lamaie
- un piept de curcan de cca 2,5 kg
- 1⁄2 lamaie, taiata sferturi
- 1 ceapa, curatata, taiata sferturi
- 250 ml vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Urmeaza pasii 1 si 2 de la Curcan la cuptor cu mirodenii (alaturi).
Coace la cuptor, neacoperit, 30 min.
Acopera cu zeama lasata in tava, acopera cu folie si coace inca 1 ora, acoperind cu zeama la fiecare 20 minute, e posibil sa fie nevoie sa adaugi o ceasca de apa in tava, ca sa se formeze suficienta zeama de carne pentru sos.
Mareste flacara la semnul 6/ 200°C, scoate folia si coace inca 20-30 min pana ce pielea face crusta.
Daca pieptul de curcan e mai mare, coace cate 40 min per fiecare kg ce depaseste 5 kg.
Piept de curcan cu mirodenii
Pofta buna!