Piept de curcan cu orez

Printeaza

Piept de curcan cu orez din: orez, piept de curcan, praz, busuioc, ulei, lamaie, sos de ardei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 200 g orez cu bob lung
  • 400 g file de piept de curcan
  • 1 fir de praz sau 2-3 fire de ceapă verde
  • 2-3 fire de busuioc verde
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lămâie
  • 20 ml sos de ardei iute
  • sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare Piept de curcan cu orez:

Fierbi orezul în 600 ml apă fierbinte uşor sărată, amestecând periodic.

După ce orezul a scăzut, stingi focul, presari 3/4 din frunzele de busuioc fin tocate, adaugi 2 linguri de ulei, amesteci cu două furculiţe şi acoperi vasul cu un capac.

Păstrezi pentru decor frunzele de busuioc rămase.

Tai carnea în fâşii subţiri şi prazul rondele. Presari carnea cu sare şi piper după gust şi o frigi pe un grătar antiaderent.

Scoţi carnea fierbinte într-un castron şi o stropeşti cu zeama de la 1/2 lămâie şi cu uleiul rămas.

Repartizezi în farfurii orezul şi fâşiile de piept de curcan.

Decorezi cu rondele de ceapă verde, cu felioare de lămâie, cu sos de ardei iute şi cu frunze de busuioc verde.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.