Piept de curcan cu piper rosu
PrinteazaPiept de curcan cu piper rosu din: piept de curcan, piper, ulei, ceapa, vin, smantana, sare, faina.
- 800 g file din piept de curcan fără piele şi os
- 30 g piper roşu
- 30 ml ulei de măsline
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb dulce
- 100 ml smântână dulce
- 4-5 linguri făină integrală de grâu
- sare
- piper negru măcinat
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se pune la înmuiat piperul roşu în vinul alb. Se taie carnea în 6-8 felii, care se bat cu ciocanul pentru şniţele, se sărează şi piperează. Se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc într-o tigaie, în 2-3 linguri ulei încins.
Se păstrează la cald, acoperite.
In uleiul unde s-a prăjit carnea se adaugă ceapa tocată, se amestecă scurt, se stinge cu vinul cu piper roşu şi se adaugă feliile de curcan, cu tot cu zeama pe care au lăsat-o.
Se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă smântână amestecată în prealabil cu puţin sos fierbinte. Se întorc feliile de carne pe toate părţile.
Se completează eventual cu puţină apă fierbinte şi se fierbe totul la foc mic, acoperit, 15-20 minute. Se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!