Piept de curcan cu salata de telina

Printeaza

Piept de curcan cu salata de telina din:  piept de curcan, bacon, mere, telina, miez de nuca, zahar, lamaie, sare, piper, morcovi, patrunjel, ceapa, ulei.

Ingrediente:

  • 600 g piept curcan
  • 100 g bacon
  • 400 g mere
  • 600 g telina radacina
  • 100 g miez nuca
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lamiae
  • 0.3g sare
  • 0,1 g piper alb
  • 200 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 150 g ceapa
  • 50 ml ulei
  • 2-3 fire frunze de telin
  • 20 ml ulei de masline

Mod de preparare:

Piept de curcan cu salata de telina: Intr-o cratita se pune uleiul si se lasa sa se incinga dupa care prajim pieptul de curcan pe toate parteile dupa care punem peste carne morcovii si patrunjelul radacina precum si frunzele de telina.

Dupa ce le-am calit punem peste ele apa si acoperim cratita cu un capac si innabusim carnea pana se inmoaie.

Telina se taie Julienne si se fierbe in apa cu putina sare ,zahar,zeama de lamaie si dupa ce se fierbe se lasa sa se raceasca in propria zeama.

Merele se taie julienne dupa care li se adauga telina fiarta si racita ,se pune sare ,piper,ulei de masline si miez de nuca.

Pieptul de curcan se taie felii subtiri si se serveste cu salata de telina iar deasupra feliilor de carne presaram bacon taiat juliene si miez de nuca.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.