Piept de curcan cu sos acrisor
PrinteazaO reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper.
- 800 g piept de curcan
- 3 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 2 lamai
- 1 lingura faina
- 2 linguri capere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ungeţi pieptul de curcan cu ulei şi puneţi-l la copt, într-o tavă, la cuptor, ia foc potrivit.
Puneţi 1 lingură ulei şi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi rumeniţi-o 1 minut, apoi turnaţi peste ea 200 ml apă rece. Amestecaţi pentru a nu se forma cocoloaşe.
Adăugaţi zeama de lămâie şi caperele şi lăsaţi sosul să fiarbă 15 minute, amestecând mereu.
Când carnea este prăjită, tăiaţi-o în felii subţiri şi serviţi-o cu sos acrişor.
Piept de curcan cu sos acrisor
Pofta buna!