Piept de curcan la grătar cu legume din: piept de curcan, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi aromatice, legume pentru gratar. Ingrediente: 4 bucăți de piept de curcan (aproximativ 150 g fiecare) Sare și piper după gust Suc de lămâie (opțional) 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de […]
Piept de curcan cu sos de legume
PrinteazaPiept de curcan cu sos de legume din: piept de curcan, lamai, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, curry, patrunjel verde, busuioc uscat, ulei de masline, sare, piper, vin.
- 1 kg piept de curcan
- 3 lamai
- 1 ardei gras rosu
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi, tocat
- 4 rosii
- 1 lingura curry
- 3 linguri patrunjel verde, tocat
- 1 lingurita de busuioc uscat
- 4 linguri de ulei de masline
- piper, sare, dupa gust
- 100 ml de vin
Mod de preparare:
Pieptul de curcan sarat, piperat si asezonat cu curry se fierbe la un loc cu restul ingredientelor, ardei taiat felii, rosiile si lamaile cu tot cu coaja, feliate, impreuna cu apa sau supa de pui, 100 ml de vin si cu 2 linguri de ulei.
Separat, se calesc ceapa, taiata julien si usturoiul tocat marunt, alaturi de patrunjelul tocat.
Se calesc 2-3 minute, apoi se toarna peste carne si legume. Cand carnea e fiarta si zeama din tava a scazut, legumele se scot cu putina zeama deoparte, pastrandu-se la cald, in timp ce feliile de lamaie se arunca.
Se strecoara zeama cu ulei ramasa in cratita, se mai adauga, eventual, o lingura de ulei si se prajeste carnea usor, fara sa se arda, pe ambele parti.
Din legumele date deoparte se prepara imediat un sos, cu ajutorul blenderului, sosul se potriveste de sare si se serveste pieptul de curcan alaturi de sosul astfel otinut si o salata.
Piept de curcan cu sos de legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de curcan la grătar cu legume
Pofta buna!