Piept de curcan cu spanac
PrinteazaPiept de curcan cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, bacon, vin, sare, piper, cartofi, cascaval.
Ingrediente:
- 1 kg piept de curcan dezosat
- 500 g spanac
- 2 linguri ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- 12 felii bacon
- 100 ml vin alb
- 100 ml apă
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 4 cartofi
- 16 felii caşcaval
Mod de preparare:
Sotezi în ulei spanacul cu usturoiul pisat şi adaugi sare după gust. Când scade zeama, dai deoparte.
Aşezi spanacul peste pieptul de curcan şi-l înfăşori în feliile de bacon.
Pui friptura în tavă, torni vinul, apa, un praf de sare şi piper. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o laşi o oră la cuptor.
Cureţi cartofii, îi tai felii, aşezi deasupra câte o felie de caşcaval.
După o oră îndepărtezi folia, pui cartofii în tavă lângă friptură şi o mai ţii la cuptor încă o oră, descoperită.
Stropeşti friptura din când în când cu sosul din tavă.
Piept de curcan cu spanac
Pofta buna!
O sa fac si eu pieptul de curcan cu spanac