Piept de curcan cu spanac

Printeaza

Piept de curcan cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, bacon, vin, sare, piper, cartofi, cascaval.

Ingrediente:

  • 1 kg piept de curcan dezosat
  • 500 g spanac
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 12 felii bacon
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apă
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 4 cartofi
  • 16 felii caşcaval

 

Mod de preparare:

Sotezi în ulei spanacul cu usturoiul pisat şi adaugi sare după gust. Când scade zeama, dai deoparte.

Aşezi spanacul peste pieptul de curcan şi-l înfăşori în feliile de bacon.

Pui friptura în tavă, torni vinul, apa, un praf de sare şi piper. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o laşi o oră la cuptor.

Cureţi cartofii, îi tai felii, aşezi deasupra câte o felie de caşcaval.

După o oră îndepărtezi folia, pui cartofii în tavă lângă friptură şi o mai ţii la cuptor încă o oră, descoperită.

Stropeşti friptura din când în când cu sosul din tavă.

 

Piept de curcan cu spanac

Piept_de_curcan_cu_spanac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu pieptul de curcan cu spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.