Piept de curcan umplut cu caise
PrinteazaO reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise.
- 4 bucăţi de piept de curcan
- 100 g de orez sălbatic
- 4 caise
- o linguriţă de alune prăjite
- rozmarin proaspăt
- usturoi proaspăt
- 160 g de unt
- ulei de măsline extravirgin
- muştar natural
- 5 bucăţi de sparanghel
- scorţişoară
- ulei de cocos
- suc de caise
Mod de preparare:
Tăiaţi în felii subţiri pieptul de curcan, astfel încât să le puteţi rula. Intr-o tigaie mică combinaţi orezul prefiert, caisele, alunele, uleiul, sucul de caise, rozmarinul şi usturoiul.
Amestecul se pune între feliile de curcan, apoi se rulează. Se dă la cuptor timp de 20 de minute la foc mediu, în ultimele minute, bucăţile se ung cu o combinaţie de muştar şi apă. Bucăţile de curcan se pun în ulei de cocos, se adaugă scorţişoara şi se dau puţin pe foc, cât să capete o crustă.
Se aşază pe bucăţile de sparanghel sau pe un pat desalata
Piept de curcan umplut cu caise
Pofta buna!