Piept de curcan umplut cu pere
PrinteazaPiept de curcan umplut cu pere din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu, sare.
- 500 g piept de curcan
- 1 para mare
- 2 linguri gris
- 2 linguri coniac
- 4 linguri dulceata de visine
- 50 g unt
- 200 ml vin rosu
- sare
Mod de preparare:
Opăreşti para în apă timp de 5 minute, o cojeşti şi o pasezi cu furculiţa, apoi adaugi grisul şi amesteci.
Pui în tigaie untul, apoi dulceaţa de vişine, coniacul şi vinul şi le laşi să dea în clocot. Tai pieptul de curcan, îi faci un buzunar în care îndesi umplutura de pară şi griş şi închizi buzunarul cu ajutorul scobitorilor.
Pui pieptul într-o tavă, îl presari cu puţină sare şi torni sosul peste el. Dai la cuptor pentru 20-25 de minute.
Scoţi friptura şi o laşi minimum 10 minute deoparte. Serveşti friptura stropită cu sos.
Piept de curcan umplut cu pere
Pofta buna!