Piept de curcan umplut cu praz si ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, praz, vin alb, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
600 g piept de curcan
1 kg ciuperci proaspete
5 fire de praz
150 ml vin alb sec
2-3 căţei de usturoi
ulei
cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile, feliază-le subţire şi căleşte-le în uleiul încins. Taie prazul rondele şi pune-l peste ciuperci după ce scade zeama. Căleşte-le împreună.
Bate carnea de curcan, dă-o cu sare şi piper şi întinde amestecul de ciuperci şi praz. Rulează şi leagă cu aţă alimentară.
Pisează usturoiul cu puţină sare şi freacă-l cu ulei. Când devine ca o maioneză, diluează cu vinul sec.
Adaugă în sos puţin cimbru uscat şi toarnă-l peste rulada de curcan, într-un vas termorezistent.
Acoperă şi dă la cuptor o oră, ia capacul şi las-o în cuptor până se rumeneşte carnea.
Feliază rulada după ce s-a răcorit (minimum zece minute). Serveşte-o alături de cartofi natur, sos de vin şi salată asortată.
Friptura de curcan in sos de mere din: piept de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg piept de curcan ulei supa mere rosii zahar sare busuioc Mod de preparare: Tăiaţi carnea felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.