Piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale din: curmale, caise, smochine, vin alb, supa, scortisoara, ienibahar, sare, piept de curcan, piper, bacon, ulei, supa de pasare, foi de dafin, ceapa rosie, ardei gras si cartofi.
- 150 g curmale uscate
- 100 g caise uscate
- 150 g smochine uscate
- 50 ml vin alb
- 150 ml supa
- 1/2 scortisoara macinata
- 1/4 ienibahar macinat
- sare
- 1,2 kg piept de curcan
- piper
- 8 felii de bacon
- 2 linguri ulei
- 300 ml supa de pasare
- 5 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 2 cepe rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă curmalele de sâmburi şi se toacă, la fel ca şi toate celelalte fructe. Se încălzeşte vinul şi se ia de pe foc. Se dau înăuntru fructele şi se toarnă supă, amestecând, până ce se obţine o compoziţie fermă.
Se condimentează cu scorţişoară, ienibahar şi sare. 2 Se spală pieptul de curcan, se şterge, se condimentează şi se crestează pe laturi; se desfăşoară, ca o foaie. Se repartizează deasupra umplutura şi se pliază la loc bucata de carne; se fixează cu scobitori.
Se aşază deasupra felii de bacon şi se prăjeşte rulada în ulei. Se toarnă deasupra puţină supă. Se zdrobesc câteva boabe de piper şi se adaugă la friptură, împreună cu foile de dlafin. Se acoperă vasul cu un capac şi se coace la cuptor cca 1 oră. Se pregătessc legumele.
Se taie cepele sferturi, iar arrdeii graşi se taie bucăţi mari. Se decojesc cartofii şi se taie cuburi. După o oră de coacere, se adaugă la friptură legumele şi se mai coc toate cca 30 min. Eventual, pentru ca toate să devină mai crocante, temperatura din cuptor se poate mări la 250°C.
Piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- curcan umplut
- piept de curcan umplut