Piept de curcan umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare.
- 500 g piept de curcan
- 1 para mare
- 2 linguri gris
- 2 linguri cu coniac
- 4 linguri cu dulceata de visine
- 50 g unt
- 200 ml vin rosu
- sare
Mod de preparare:
Opăreşte para în apă timp de cinci minute. Cojeşte-o, paseaz-o cu furculiţa, adaugă grişul şi amestecă. Pune în tigaie untul, apoi dulceaţa de vişine, coniacul şi vinul. Dă-leîn clocot.
Taie pieptul de curcan: fă un buzunar, îndeasă în el umplutura de pară şi griş, închide şi prinde cu scobitori.
Pune pieptul într-o tavă cu puţină sare şi toarnă sosul peste el. Dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Scoate friptura şi las-o minimum zece minute deoparte. Serveşte-o stropită cu sos şi felii de fructe proaspete.
Piept de curcan umplut
Pofta buna!