Piept de bibilică cu salată de mere
PrinteazaO retetqa delicioasa de piept de bibilica cu salata de mere din: piept de bibilica, frunze de salvie, frunze de rozmarin, unt, sare, piper, vin dulce, otet de vin rosu, lamaie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mar, stafide, migdale, telina si zeama de lamaie.
- 2 piepţi de bibilică 1 ceapă
- 4 frunze salvie
- 4 frunze rozmarin
- 100 g unt,
- sare,
- piper
- 1/2 1 vin dulce
- 1 lingură oţet de vin roşu
pentru sosul vinegretă:
- 50 ml zeamă de la fierberea bibilicii
- 1 lămâie
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură oţet balsamic
pentru salată:
- 1 măr Golden
- 100 g stafide
- 100 g migdale
- 100 g rădăcină de ţelină
- lămâie (zeama)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Căleşte în unt frunzele de salvie şi rozmarinul, adaugă ceapa tăiată rondele şi continuă călirea la foc mare. Pune în tigaie piepţii de bibilică cu partea fară piele în jos şi prăjeşte-i.
Stropeşte cu oţet, lasă-1 să se evapore, apoi adaugă vinul şi fierbe circa 30 de minute. Pune piepţii de bibilică (curăţaţi de piele în prealabil) în cuptor pentru 8 minute. Scoate piepţii din cuptor şi, după ce s-au răcit câteva minute, dezosează-i.
Pune în sosul din tavă zeama de la o lămâie, sare, piper, după gust, oţetul balsamic şi uleiul de măsline, amestecând energic pentru a obţine un sos vinegretă.
Taie merele bastonaşe, stropeşte-le cu zeama de lămâie, adaugă stafidele înmuiate în apă, migdalele cu pieliţă tăiate, ţelina tăiată rondele şi condimentează salata cu ulei de măsline, sare şi piper, după gust.
Taie piepţii felii şi serveşte carnea aranjată peste salata de mere, stropită cu sosul vinegretă preparat.
Piept de bibilică cu salată de mere
Poftă bună!