Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gască
PrinteazaO reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper.
- 2 piepţi întregi de bibilică
- 300 g pate din ficat de gâscă
- 100 g unt
- 400 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto)
- 200 g parmezan
- 250 ml brandy
- 2 pahare de vin roşu de masă
- 1 l supă clară de carne (degresată)
- 30 g hribi
- 1 căţel de usturoi
- 40 g rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie piepţii de bibilică în două, apoi taie fiecare jumătate pe lungime. laie pateul de ficat în felii de Vi cm grosime.
Condimentează cu sare şi piper, după gust, bucăţile de carne; aşază pe jumătate din ele câte o felie de pate de gâscă, apoi acoperă-le pe fiecare cu celelalte jumătăţi şi presează. Rulează fiecare piept umplut în felii de şuncă. Spală ciupercile şi taie-le felii subţiri. Căleşte-le într-o tigaie cu un căţel de usturoi, rozmarin şi unt cât o nucă.
Intr-o altă tigaie, topeşte untul şi pune bucăţile de piept învelite în şuncă. Când încep să se coloreze, stropeşte-le cu brandy şi cu vin şi flambează-le. Adaugă un polonic de supă şi lasă vasul pe foc până când carnea devine rozalie. Intr-o tavă, întinde pe o hârtie de copt parmezanul ras şi rozmarinul tocat în forme rotunde, dă-le la cuptor pentru 3 minute la 200° C şi lasă-le să se răcească.
Toarnă puţin sos şi pune în centru, în formă de floare, felii din pieptul umplut. Pune pe margine feliile de ciuperci şi aşază în centru o rozetă de parmezan.
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă
Poftă bună!