Piept de curcan cu fructe
PrinteazaPiept de curcan cu fructe din: piept de curcan, ciuperci, ulei, sunca, ou, sare, piper, smantana, mere, ciorchine, vin, unt, coacaze, sfecla.
- un piept de curcan
- 300 g ciuperci
- o linguriţă ulei
- 3 felii de şuncă de bună calitate
- un ou
- sare
- piper
- o linguriţă smântână
Pentru garnitură:
- 2 mere
- un ciorchine strugure
- 150 ml vin alb sec
- o lingură ulei
- 25 g unt
Pentru decor:
- 100 g coacăze roşii
- 1/2 sfeclă fiartă
Mod de preparare:
Ciupercile curăţate şi tăiate mărunt se pun într-o tigaie cu o linguriţă de ulei să-şi lase apa. Se lasă 10 minute, se trag de pe foc si se mixează cu şunca tăiată mărunt.
In amestecul rezultat se pun oul, sare şi piper şi, dacă este prea uscat, se poate adăuga o linguriţă cu smântână.
Carnea se taie în aşa fel pentru a obţine o foaie mare, se aşază pe folie transparentă, se umple cu amestecul de ciuperci, se rulează strâns şi se pune pentru 20 de minute să fiarbă.
Se scoate rulada de la fiert, se unge cu unt, se aşază în tavă, se pun fructele, se toarnă ulei şi vin şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se lasă 10 minute în afara cuptorului înainte de a o tăia. Se serveşte cu decor de coacăze roşii şi sfeclă.
Pofta buna!