Piept de curcan cu garnitura de pere

Printeaza

Piept de curcan cu garnitura de pere

Ingrediente:Piept de curcan cu garnitura de pere

  • 500 g fileuri de piept de curcan
  • sare, piper negru
  • 400 ml supa de pasare
  • 1/2 plic amestec
  • condimente pentru friptura de curcan
  • lingurita condiment picant lichid sau praf
  • 170 g afine congelate
  • 2 pere
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 6 linguri vin sec rosu

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 200 grade. Se spala carnea, se sterge. Se presara cu amestecul de condimente. Se prajeste pieptul, cu partea cu pielea in contact cu tigaia. Se intoarce si se mai prajeste 3 min. Se asaza intr-o forma de sufleu, cu partea cu pielea in sus.

Zeama de la prajit se stinge cu supa de pasare si se mai lasa sa fiarba 5 min. Se aduga condimentul picant si afinele si se da la fiert. Se adauga la friptura si se coc 30 de minute. Se taie in doua perele si se scot semintele. Se calesc in unt 5 min. Se adauga zahar.

Carnea se tine la cald. Se toarna sosul intr-o craticioara, se adauga vin si se da in fiert. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu pere si carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.