Piept de curcan cu lamaie
PrinteazaPiept de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi.
- 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni
- 1 sfert de linguriţă de boia dulce de ardei
- 1 sfert de linguriţă de piper verde
- 1 sfert de linguriţă de sare grujoasă
- 2 linguri de ulei de măsline rafinat
- 2 linguri de suc de lămâie
- o legătură de diverse verdeţuri, după gust
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul. într-un bol amestecaţi sare, piper, boia, verdeaţa tăiată mărunt. Se mixează şi se zdrobeşte în acest timp verdeaţa cu ajutorul sării. Pieptul de curcan se unge cu o lingură de ulei de măsline, apoi se presară amestecul de condimente.
Se pune carnea la cuptor până se rumeneşte. Intr-un alt bol, combinaţi sucul de lămâie cu o lingură de ulei. Se unge carnea cu acest amestec, de 2 ori în timpul rumenirii. După ce scoateţi carnea de la cuptor, aceasta se taie în felii mai groase.
Este o carne potrivită pentru sendvis. în acest caz, se combină cu pâine de secară, felii de roşie şi salată verde sau ruccola.
Piept de curcan cu lamaie
Pofta buna!
Interesanta reteta asta