Piept de curcan cu rosii
PrinteazaPiept de curcan cu rosii din: file de piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii cherry, vin alb.
- 400 g file de piept de curcan fara piele, taiat in 12 bucati
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 5 fire de cimbru
- 350 g rosii cherry
- 170 ml vin alb
Mod de preparare:
Se sărează şi se piperează carnea şi se prăjeşte de jur-împrejur într-o tigaie de teflon unsă cu puţin ulei de măsline. Se taie ceapa felii şi se toacă usturoiul; se adaugă la carne şi se prăjesc împreună.
Se aşază carnea într-o tavă şi se repartizează de jur-împrejur fire de cimbru şi roşii cherry tăiate jumătăţi.
Se toarnă vinul. Se încinge cuptorul la 180 °C şi se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu. Se coace totul timp de cca 35 min. Cu 8-10 min. înainte de a fi gata friptura, se scoate capacul de deasupra, ca să se rumenească puţin carnea.
Eventual se oferă alături o garnitura de orez brun.
Piept de curcan cu rosii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/piept-de-curcan-cu-rosii html
Vreau si eu din pieptul asta de curcan