Piept de curcan cu smantana
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de piept de curcan cu smantana din: piept de curcan, ceapa, telina, ciuperci, ardei grasi, cuisoara, foaie de dafin, faina, galbenusuri, vin alb sec, smantana, patrunjel, sare si piper.
- 1 piept de curcan de aproximativ 1/2 kg
- 1 ceapă mijlocie
- 1 tulpină de ţelină
- 200 g ciuperci cultivate
- 2 ardei graşi roşii
- 1 cuişoară
- 1 foaie de dafin
- 50 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 dl smântână
- 60 g unt
- 6 legături de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ţelina şi ceapa, spălaţi şi scurgeţi foile de dafin. într-o cratiţă încăpătoare, fierbeţi pieptul de curcan întreg, adăugând în apă vinul, cuişoara, foaia de dafin, ţelina şi ceapa. După circa 40 de minute, când carnea de curcan va fi fragedă, stingeţi focul, scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se răcească pentru a o tăia bucăţele după aceea.
Ţineţi deoparte câteva linguri din sosul de la friptură. Intre timp, coaceţi în cuptor ardeii cam 15 minute, având grijă să-i întoarceţi să se coacă bine şi uniform; curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i fâşiuţe. Clătiţi bine ciupercile cultivate, ajutându-vă cu o cârpă umedă; tăiaţi-le pe jumătate şi căliţi-le într-o tigaie cu 60 g unt.
Intr-o crăticioară, topiţi la foc mic o altă nucă de unt, adăugaţi făina, smântână, o lingură din sosul în care a fiert carnea, bucăţelele de curcan, ardeii şi ciupercile; săraţi şi piperaţi. Când sosul scade, mai turnaţi o lingură şi cele două gălbenuşuri, pe care le-aţi bătut în prealabil.
Lăsaţi să fiarbă 1 minut la foc mic, apoi serviţi la masă, ornând farfuriile cu fire de pătrunjel bine spălat şi scurs.
Piept de curcan cu smantana
Pofta bună!
Incoming search terms:
- piept de curcan cu smantana
- curcan cu smantana