Piept de curcan cu struguri
PrinteazaPiept de curcan cu struguri din: piept de curcan, struguri, stafide, branza, salvie, rozmarin, sare, piper, oua, busuioc, parmezan, faina, ghimbir, anason.
- 220 g piept de curcan
- 30 g struguri albi
- 30 g struguri negri
- 20 g stafide
- 30 g brânză brie
- 20 g unt
- sare şi piper alb
- 3 g salvie
- 2 g rozmarin
- 2 g mentă
- 2 g busuioc
- 20 g parmezan
- 30 g făină albă
- 2 ouă
Dressing:
- 100 ml cafea la filtru
- 20 g ghimbir tocat
- 20 g zahăr brun
- 1 steluţă de anason stelat
- 20 ml apă de trandafiri
Mod de preparare:
Se fasonează pieptul de curcan, se înlătură pieliţele, se bate şi se condimentează cu sare şi piper.
Se amestecă strugurii cu brânza brie mărunţită şi se aşază pe pieptul de curcan. Se rulează strâns şi se leagă cu aţă alimentară.
Se dă 12 minute la cuptorul preîncălzit la 180 °C.
Se prepară dressingul: se amestecă pe foc cafeaua cu ghimbir, zahăr, anason şi apă de trandafiri. Se adaugă amidon diluat în apă şi se lasă să se îngroaşe.
Se amestecă ierburile tocate cu parmezanul.
Când pieptul este gata, se dezleagă, se dă prin făină, prin oul bătut şi prin ierburile cu parmezan. Se mai dă la cuptor 10 minute la 180 °C.
Se serveşte feliat, cu dressingul de cafea.
Pofta buna!