Piept de curcan cu suc de mere
PrinteazaPiept de curcan cu suc de mere din: piept de curcan, suc de mere, esenta de rom, miere, amidon de porumb, apa, mar.
- 4 fileuri piept de curcan
- 1 si 1/2 cană suc de mere
- două linguriţe esenţă de rom
- două linguriţe miere
- o lingură amidon de porumb
- două linguri apă rece
- un măr tăiat felii
Mod de preparare:
Se prepară o marinată din 1/2 cană suc de mere, o linguriţă esenţă de rom, sare şi piper. Intr-un vas se pun fileurile de curcan, peste care se toarnă marinata şi se dă, pentru două ore, la frigider.
Se pregăteşte grătarul sau grilul pentru aragaz. Fileurile de piept de curcan se frig câte 5 minute pe fiecare parte. Sucul de mere rămas, amestecat cu o linguriţă de esenţă de rom, se pune într-o cratiţă la foc mediu.
Se adaugă mierea şi se lasă să fiarbă. Amidonul de porumb se dizolvă în apă rece şi se adaugă în sucul de mere pus la fiert, amestecând continuu până ce reizultă un sos omogen. Fileurile de curcan se aşază pe un platou şi se stropesc cu sos de mere şi esenţă de rom.
Poftă bună!