Piept de curcan cu verdeturi la cuptor

Printeaza

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor din: ulei de masline, ceapa, coaja de lamaie, frunze de salvie, frunze de patrunjel, sare, unt, frunze de dafin, piept de curcan, faina, brandy, cidru.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_verdeturi_la_cuptor

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin + o cantitate pentru tava de copt
  • 1 ceapă mică (de mărimea unei mingi de golf), curăţată şi tocată în bucăţi mari
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 12 frunze proaspete de salvie
  • 1 mână plină de frunze proaspete de pătrunjel
  • 1 linguriţă de sare
  • 4 linguri de unt
  • 8 frunze proaspete de dafin
  • 2 jumătăţi de piept de curcan dezosate, cu tot cu pieliţă (a câte 900-1.130 g fiecare)
  • 3 linguri de făină
  • 1/4 cană de brandy de mere (cum ar fi Calvadosul sau coniacul simplu)
  • 2 ceşti de cidru de mere

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 230°C. Unge cu ulei o tavă de copt şi pune-o deoparte.

Amesteca într-un robot de bucătărie ceapa şi coaja rasă de lămâie. Mărunţeşte mixtura în bucăţi foarte fine. Adăugă salvia, pătrunjelul, uleiul de măsline extravirgin şi sarea; amestecă până se omogenizează.

Topeste, la temperatură scăzută spre medie, untul cu două foi de dafin, până când acesta fierbe. Indepărtează-l de pe foc şi pune-l deoparte.

Pune bucăţile de piept de curcan pe o suprafaţă de lucru. Condimentează pielea cu sare şi piper.

Foloseşte-ţi degetele pentru a crea un fel de buzunar între piele şi carne pornind de la un capăt, dar ai grijă să nu rupi pielea cu totul. Introdu jumătate din pasta de verdeţuri sub pielea fiecărei bucăţi de piept şi întinde-o uniform.

Presară pe tava de copt frunzele de dafin rămase şi aşază carnea peste ele. Folosind o pensulă, unge jumătăţile de piept cu mixul de unt şi foi de dafin.

Coace pieptul de curcan timp de 20 de minute, apoi redu temperatura la 200°C. Unge carnea cu untul rămas şi las-o pentru încă 20 sau 25 de minute, până când e gata preparată şi un termometru de bucătărie introdus în cea mai groasă parte a pieptului indică 75°C.

Scoate tava din cuptor, mută carnea pe un platou şi acoper-o. Las-o deoparte 10 minute în timp ce pregăteşti sosul pentru friptură.

Indeparteaza foile de dafin. Pune tava de copt pe aragaz, la foc mediu. Presară făina peste zeama de la carne şi fierbe-o, amestecând timp de câteva minute.

Adaugă brandy-ul de mere şi răzuieşte recipientul cu o lingură de lemn pentru a desprinde bucăţile care s-au lipit de pereţii acestuia. Lasă vasul pe foc timp de 1 minut cât să se evapore alcoolul, apoi adăugă cidrul de mere.

Adu mixul în punctul de fierbere şi amestecă până când sosul devine consistent. Condimentează cu sare şi piper.

Feliaza pieptul de curcan pe diagonală şi serveşte-l cu sos cald.

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor

Piept_de_curcan_cu_verdeturi_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.