Piept de curcan in sos de patrunjel
PrinteazaPiept de curcan in sos de patrunjel
Ingrediente :
- 800 g piept de curcan
- sare
- piper
- 5 linguri ulei cu busuioc
- 2 linguri suc de lămâie
- 200 ml supă
- 500 g roşii cherry
- 1 lingură zahăr
- 2 pacheţele pătrunjel congelat
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri capere
- 1/2 linguriţă sambal oelek
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la190°C. Spălaţi pieptul de curcan şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Condimentaţi-l cu sare şi cu piper. Prăjiţi-l în 2 linguri de ulei.
Stropiţi pieptul de curcan cu sucul de lămâie. Lăsaţi-l la cuptor circa 40 de minute. Turnaţi treptat 100 ml supă. Spălaţi roşiile şi adăugaţi-le peste carne, după 30 de minute, presăraţi sare, zahăr şi piper.
Pasaţi pătrunjelul, usturoiul curăţat cu restul de supă, caperele, restul de ulei şi sosul sambal oelek. Condimentaţi sosul cu sare şi serviţi-l odată cu pieptul de curcan şi cu roşiile înăbuşite.
Sosul de pătrunjel va avea o notă aparte dacă veţi folosi capere în sare de mare. In cazul acesta, aveţi grijă să nu mai condimentaţi mâncarea la fel de mult.
Piept de curcan in sos de patrunjel
Pofta buna!