Piept de curcan in sos de patrunjel

Printeaza

Piept de curcan in sos de patrunjel

Piept de curcan in sos de patrunjel

Ingrediente :

  • 800 g piept de curcan
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei cu busuioc
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 200 ml supă
  • 500 g roşii cherry
  • 1 lingură zahăr
  • 2 pacheţele pătrunjel congelat
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri capere
  • 1/2 linguriţă sambal oelek

 

Mod de preparare:

Incingeţi cupto­rul la190°C. Spălaţi pieptul de curcan şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Condimentaţi-l cu sare şi cu piper. Prăjiţi-l în 2 linguri de ulei.

Stropiţi pieptul de curcan cu sucul de lămâie. Lăsaţi-l la cuptor circa 40 de minute. Turnaţi treptat 100 ml supă. Spălaţi roşiile şi adăugaţi-le peste carne, du­pă 30 de minute, presăraţi sare, zahăr şi piper.

Pasaţi pătrunjelul, usturoiul curăţat cu restul de supă, caperele, restul de ulei şi sosul sambal oelek. Condimentaţi sosul cu sare şi serviţi-l odată cu piep­tul de curcan şi cu roşiile înăbuşite.

Sosul de pătrunjel va avea o notă aparte dacă veţi folosi capere în sare de mare. In cazul acesta, aveţi grijă să nu mai condimentaţi mâncarea la fel de mult.

Piept de curcan in sos de patrunjel

Piept de curcan in sos de patrunjel2.jpg  Piept de curcan in sos de patrunjel3.jpg   Piept de curcan in sos de patrunjel.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.