Piept de curcan in stil italian
PrinteazaO reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper.
- 700g piept de curcan
- 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon)
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 leg. ceapă verde
- 50ml ulei de măsline
mamaliga:
- 150g mălai
- 450ml apă
- 100g boabe de porumb de lapte
- 250g mascarpone
- 50g parmezan
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de curcan în felii de circa 1cm grosime şi presăraţi-le cu sare şi piper, după gust. Amestecaţi într-un castron muştarul cu căţeii de usturoi daţi pe răzătoarea mică, ceapa verde tocată cât mai mărunt, 2-3 linguri de ulei şi zeama de lămâie.
Omogenizaţi bine amestecul şi ungeţi cu acesta feliile de carne pe ambele părţi. Puneţi feliile de carne astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeţi-le până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe ambele părţi.
Pentru mămăligă, puneţi la fiert apa cu o linguriţă rasă cu sare, apoi când aceasta începe să fiarbă în clocot adăugaţi mălaiul în ploaie şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecând din când în când.
La final, adăugaţi, boabele de porumb, mascarpone şi zahărul şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute. Serviţi pieptul de curcan fript la grătar pus pe un pat de mămăligă şi presăraţi totul cu parmezan dat pe răzătoarea mică. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi frunze de salată.
Piept de curcan in stil italian
Pofta buna!