Piept de curcan la tigaie in sos de portocale
PrinteazaPiept de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan, portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de mirodenii si busuioc.
- 450 g piept de curcan
- 1 portocala mare
- 300 g pastarnac
- 300 g morcovi
- 3 linguri ulei
- sare
- 200 g smantana
- amestec de mirodenii pentru carnea de pasare
- 1 fir de busuioc
Mod de preparare:
Se spala carnea, se sterge si se taie fasii. Se spala portocala cu apa fierbinte; se sterge si se rade coaja. Se stoarce sucul. Se curata pastarnacul si morcovul, se taie in doua pe lung si apoi felii. Se prajeste carnea in 2 linguri de ulei, se scoate si se sareaza. Se calesc legumele in restul de ulei, amestecand.
Se stinge cu suc de portocala si amestecul de mirodenii. Se lasa sa fiarba pana ce se ingroasa putin. Se adauga carnea si se stinge focul; se acopera si se mai lasa sa se patrunda circa 2 minute. Se sareaza preparatul si se presara busuioc.
Piept de curcan la tigaie in sos de portocale
Pofta buna!