Piept de curcan in manta afumata
PrinteazaO reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare.
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1/2 linguriţă boia
- 1 kg piept de curcan
- 2 linguri miere
- 2 linguriţe ulei
- sare
- piper
- 4 felii kaizer afumat
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 500 ml supă de pasăre
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 220 °C. Roşiile se deco- jesc, se taie sferturi şi se curăţă de seminţe. Pulpa se taie cuburi. Se toacă ceapa. Se aşază într-o tavă unsă împreună cu roşiile şi se pune boia. Se amestecă separat mierea cu uleiul, sare şi piper şi se unge carnea. Se toarnă peste roşii şi se coace la cuptor cca 30 min.
Se scoate friptura din cuptor şi se aşază de jur-împrejur feliile de kaizer; se presară cimbru. Se pune deasupra foaia de dafin şi se toarnă 250 ml supă de pasăre. Se reduce temperatura din cuptor la 180°C şi se mai coace friptura cca 45 min. Se toarnă treptat restul de supă.
Se scoate tava din cuptor şi friptura din tavă şi se păstrează la cald, acoperită cu folie de aluminiu. Se strecoară zeama din tavă, se dă în clocot, se sărează şi se piperează. Friptura se serveşte cu sosul de roşii; se oferă alături o garnitură din fasole verde şi cartofi la cuptor.
Piept de curcan in manta afumata
Poftă bună!