Piept de curcan pe pat de orez
PrinteazaO reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar.
- 1 kilogram piept de curcan
- sare
- cimbru
- rozmarin
- o lamaie
- piper praf si boabe
- un praf de boia dulce
- 2-3 linguri ulei de masline
- 250 g orez
- 1-2 fire marar pentru decor
Mod de preparare:
Se trece pieptul de curcan printr-un jet de apa rece. Se condimenteaza bine cu sare, piper, cimbru, rozmarin, si un praf de boai dulce, se unge cu ulei si se lasa cateva minute.
Se dă drumul la cuptor şi se bagă pieptul de curcan, dar nu înainte de a fi stropit cu câteva linguri de apă. Cât timp stă în cuptor, se mai stropeşte cu apă din când în când pentru a nu se usca.
Intre timp, se spală orezul şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu trei măsuri de apă, o lâmâie întreagă, puţină sare şi ulei de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă.
După ce s-au făcut friptura şi orezul, se aşază pe un platou orezul, deasupra se pune o bucată de friptură de curcan şi se ornează cu felii de lămâie şi un fir de mărar.
Poftă bună!