Piept de curcan umplut cu drob

Printeaza

Piept de curcan umplut cu drob din: piept de curcan, pui, oua, ceapa, patrunjel, branza topita, sare, piper, boia, condimente, vin, ulei.

Ingrediente:Piept_de_curcan_umplut_cu_drob

  • 1/2 file de piept de curcan
  • 600 g organe de pui (pipote şi inimi)
  • 3 ouă fierte
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 1 legătură mică ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 8 felii de brânză topită
  • 150 g orez alb
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • condimente
  • vin roze
  • 150 ml ulei

 

Mod de preparare:

Fierbi organele şi le dai prin maşina de tocat carne, pe sita mică. Separat fierbi orezul.

Amesteci organele de pui cu ceapa tocată, ouăle, orezul, ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt, condimente şi sare după gust.

Tai pieptul de curcan în două şi crestezi în fiecare bucată câte un buzunărel, de-a lungul bucăţii de carne.

Presari carnea cu sare şi umpli fiecare bucată astfel: pui prima dată 2 felii de brânză topită, apoi 1/4 din compoziţia de drob cu orez, ouăle fierte tăiate pe jumătate, încă 1/4 din compoziţie şi din nou 2 felii de brânză topită, astfel încât să nu iasă în timpul coacerii. Prinzi din loc în loc cu scobitori.

Aşezi bucăţile într-un vas înalt, le presari cu condimente şi torni apă până la jumătatea tăvii, apoi vinul şi uleiul. Presari apoi carnea cu boia.

Coci preparatul la foc mediu, pentru 45-50 de minute, până ce scade lichidul. Periodic, stropeşti pachetele cu sosul din tavă.

Serveşti pieptul de curcan cald, tăiat în felioare groase de aproximativ 5 cm.

Piept de curcan umplut cu drob

Piept_de_curcan_umplut_cu_drob

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.