Piept de curcan umplut cu prune uscate
PrinteazaPiept de curcan umplut cu prune uscate din: piept de curcan, prune uscate, cuisoare, ceapa verde, unt, pesmet, sare.
- 1 piept de curcan
- 250 g prune uscate
- 4 cuişoare
- 1 legătură de ceapă verde
- 150 g unt
- 25 g pesmet
- sare
Mod de preparare:
Scoate sâmburii de la prune, taie-le felii şi pune-le la fiert în puţină apă cu 50 g de unt, cuişoarele pisate şi un praf de sare. După ce au scăzut bine, adaugă ceapa călită separat şi pesmetul.
Taie carnea în aşa fel încât să obţii o bucată mai mare. Bate uşor cu ciocanul. Condimentează-le şi pune în mijloc o lingură din amestecul de prune.
Rulează şi leagă cu sfoară sau prinde în scobitori. Unge cu restulde unt şi înfăşoară pieptul într-o folie de aluminiu. Lasă la cuptor, la foc moderat, o oră.
Scoate încet folia şi mai lasă câteva minute.
Piept de curcan umplut cu prune uscate
Pofta buna!